Gyakori Kérdések

Mikor lesz iOS / Windows Phone verzió?

Windows Phone verzió nem várható. Az iOS appon dolgozunk, erről több információt a menetrendapp.hu oldalon találhattok.

Miért nem egy közös alkalmazásban érhető el az összes város?

Minden városban más jellegű és minőségű adatok állnak rendelkezésünkre, így kézenfekvő megoldás volt az alkalmazást is városokra bontani. Így az egyes városokra szabott szolgáltatást tudunk nyújtani, valamint az egyes alkalmazások is könnyebben megtalálhatóak. Ettől függetlenül nyitottak vagyunk arra, hogy idővel közelebb hozzuk egymáshoz az alkalmazásokat.

Várható egységes országos menetrend?

Támogatjuk az ötletet, és technikai akadálya sem lenne egy ilyen app megvalósításának. A fő akadályt az adatok hiánya jelenti, ugyanis a helyközi autóbuszmenetrendek jelenleg nem nyilvánosak, csak meghatározott fejlesztők számára érhetőek el. Független fejlesztőként így nem tudjuk vállalni egy ilyen alkalmazás létrehozását.

Mikor lesz az app más városokban is elérhető?

Szeretnénk mindenhol elérhetővé tenni az alkalmazást, ahol megfelelő minőségben rendelkezésre állnak a szükséges adatok. Jelenleg ez 6 várost jelent: Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és Nyíregyháza. A többi településen jelenleg hivatalos forrásból nem érhetőek el ezek az adatok, valamint ezzel foglalkozó közösségi projektekről sem tudunk. Ha ötleted, javaslatod van ezzel kapcsolatban, keress minket bátran :)

Várható offline MÁV vagy Volán menetrend?

Külön-külön MÁV vagy Volán menetrendet nem szeretnénk létrehozni, egyrészt mert már jelenleg is léteznek ilyen alkalmazások, másrészt mert meggyőződésünk, hogy egy ilyen szolgáltatásnak egységesen, minden szolgáltató járatait összevonva lenne értelme. Ehhez azonban a helyközi autóbuszmenetrendekre is szükség lenne, amelyek jelenleg nem érhetőek el publikusan.

Mikor lesznek valós idejű adatok az alkalmazásban?

A budapesti appban már 2015 óta megjelennek a jármű pozíciója alapján folyamatosan frissülő, ún. "valós idejű" adatok. Más városok esetén sajnos nem érhetőek el ezek az adatok külső fejlesztők számára, illetve néhány helyen kifejezetten ellenségesen viszonyulnak az ilyen irányú fejlesztésekhez. Emiatt jelenleg nincs lehetőségünk arra, hogy valós idejű adatokat is mutassunk a vidéki alkalmazásainkban.

Az <X> busz menetrendje pontatlan, kérlek javítsátok.

A budapesti, miskolci és pécsi alkalmazások esetében a menetrendeket nem mi állítjuk össze, azokat az adott közlekedési társaságtól vesszük át. Ennek megfelelően nincs lehetőségünk ilyen jellegű problémák javítására, azonban a hibajelentéseket elolvassuk, és indokolt esetben továbbítjuk a megfelelő helyre.

A többi alkalmazás esetében szoros kapcsolatban állunk az adatok előállítóival, így habár magukat az adatokat többnyire itt sem mi állítjuk össze, hibajelentéseket nagyon szívesen fogadunk, és továbbítjuk azokat a megfelelő helyre.

Miért van ilyen gyakran frissítés? Zavaró a folyamatos értesítés!

A menetrendet igyekszünk minden alkalommal frissíteni, amikor valamilyen változás következik be. Mivel az offline működés miatt a teljes vonalhálózatnak szerepelnie kell az alkalmazásban, ezért akár csak egy járatot érintő változáskor is frissíteni kell a teljes menetrendet. Ez városonként eltérő gyakorisággal kövezkezik be, indokolt esetben akár néhány naponta is. Az értesítések az alkalmazáson belül a beállításokban kikapcsolhatók, ha zavaróak.

Tervezitek a widget továbbfejlesztését?

Hosszú távú tervezink között szerepel a widget továbbfejlesztése, azonban a közeljövőben inkább más funkciókat szeretnénk előnyben részesíteni. Ha több információnk lesz ezzel kapcsolatban, jelezni fogjuk.

Egyéb kérdésed van?

Írd meg nekünk e-mailben!