Gyakori Kérdések

Mikor lesz iOS / Windows Phone verzió?

Windows Phone verzió nem várható. Az iOS appon dolgozunk, azonban sok van még hátra, így nem tudjuk, mikorra készül el. Jelezni fogjuk, amint több információnk lesz ezzel kapcsolatban.

Miért nem egy közös alkalmazásban érhető el az összes város?

Minden városban más jellegű és minőségű adatok állnak rendelkezésünkre, így kézenfekvő megoldásnak tűnt az alkalmazást is városokra bontani. Így az egyes városokra szabott szolgáltatást tudunk nyújtani, valamint az egyes alkalmazások is könnyebben megtalálhatóak. Meggyőződésünk, hogy a legtöbb esetben ez semmilyen hátrányt nem okoz, hisz ritka az, amikor valakinek egyszerre több alkalmazásra is szüksége lenne, az egyes településeket pedig országos adatok hiányában amúgy sem tudnánk összekötni.

Várható egységes országos menetrend?

Támogatjuk az ötletet, azonban sajnos nincs arra kapacitásunk, hogy önerőből megvalósítsunk és karban tartsuk egy ilyen szolgáltatást. Idővel biztosan létre fog jönni egy egységes menetrend és/vagy utazástervező alkalmazás, azonban valószínűbb, hogy állami támogatással, és nem független fejlesztők által fog megvalósulni.

Mikor lesz az app más városokban is elérhető?

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több városban elérhetővé tegyük az alkalmazást. A legfőbb nehézséget az adatok hiánya okozza. Magyarországon csak a BKK teszi közzé a menetrendi adatait más fejlesztők számára is használható formában. A többi város esetén vagy önkéntesek munkájára támaszkodunk, vagy mi magunk állítjuk össze az adatokat. A kapacitásaink sajnos végesek, így lassan haladunk.

Várható offline MÁV vagy Volán menetrend?

A MÁV és Volán esetében ugyan az a helyzet, mint a vidéki városoknál: nem érhetőek el a menetrendi adatok letölthető, majd offline feldolgozható formában. A MÁV esetében az ELVIRA-n keresztül ugyan korlátozottan, de hozzáférünk ezekhez az adatokhoz, így a budapesti alkalmazás már képes megmutatni az elővárosi vonatok menetrendjeit. Az országos menetrendekre több konkurens alkalmazás is elérhető, igaz ezek használatához internetkapcsolat szükséges.

Mikor lesznek valós idejű adatok az alkalmazásban?

A budapesti app már megjeleníti a valós idejű adatokat. Más városok esetén sajnos nem érhetőek el ezek az adatok külső fejlesztők számára, így a többi appnál csak a statikus menetrendi adatokat tudjuk használni.

Az <X> busz menetrendje pontatlan, kérlek javítsátok.

A budapesti alkalmazás esetében a menetrendeket nem mi állítjuk össze, azt a BKK-tól kapjuk, így nincs lehetőségünk ilyen jellegű problémák javítására. Mivel ezt több helyen is jeleztük, a menetrendekkel kapcsolatos panaszokra idő hiányában nem válaszolunk.

A vidéki appok esetében szoros kapcsolatban állunk az adatok előállítóival, így habár magukat az adatokat többnyire itt sem mi állítjuk össze, hibajelentéseket nagyon szívesen fogadunk, és továbbítjuk azokat a megfelelő helyre.

Miért van ilyen gyakran frissítés? Zavaró a folyamatos értesítés.

A menetrendet igyekszünk minden alkalommal frissíteni, amikor valamilyen változás következik be. Mivel az offline működés miatt a teljes vonalhálózatnak szerepelnie kell az alkalmazásban, ezért akár csak egy járatot érintő változáskor is frissíteni kell a teljes menetrendet. Ez városonként eltérő gyakorisággal kövezkezik be, indokolt esetben akár néhány naponta is. Az értesítések az alkalmazáson belül a beállításokban kikapcsolhatók, ha zavaróak.

Mikor fognak a valós idejű adatok a widgeten is megjelenni?

Jelenleg nincsenek terveink a widget további fejlesztésére vonatkozóan. Amennyiben mégis lesznek ezirányú fejlesztések, a befektetendő munkára való tekintettel ezt várhatóan külön szolgáltatásként (akár külön alkalmazásként) fogjuk nyújtani.

Egyéb kérdésed van?

Írd meg nekünk e-mailben!